Färjestad värvar allsvenskans poängligafemma: ”Ett spännande tillskott”

By Uffe Bodin

Färjestad rensade rejält i truppen i går när sju spelare fick lämna föreningen. Nu har man inlett återuppbyggnaden av laget. I dag presenterade man centern Axel Ottosson från Björklöven.
– En spännande, poängstark center som vi tror mycket på, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Det var lite av en vårstädning som genomfördes av Färjestad i går när man meddelade att sju spelare skulle få lämna klubben. I dag kom det första nyförvärvet inför kommande säsong när FBK presenterade Björklövens förstacenter Axel Ottosson som klar för klubben.

21-åringen har 60 SHL-matcher med Modo bakom sig, men det var först den här säsongen som han fick ett genombrott i Björklöven. Hans 43 poäng (17+26) på 52 matcher räckte till en femteplats i allsvenskans poängliga.
– Ska bli jättekul att få komma till Karlstad och Färjestad. Det är en välskött förening och en klassisk klubb som jag bara hört gott om, säger Ottosson i ett pressmeddelande.

HAR KUSINER I KARLSTAD

Även om han härstammar från Umeå har han en koppling till Karlstad.
– Jo, jag har två kusiner som bor i Karlstad plus att jag är tremänning med Ludwig Byström som spelat i Färjestad förut, berättar han.

Peter Jakobsson, sportchef i Färjestad, har stora förväntningar på Ottosson.
– En spelskicklig tvåvägscenter som haft en bra utveckling som också gjort mycket poäng. Han slutade grundserien med +16 vilket är mycket bra. Ett spännande tillskott i vår satsning för framtiden, säger han.

The post Färjestad värvar allsvenskans poängligafemma: ”Ett spännande tillskott” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Färjestad värvar allsvenskans poängligafemma: ”Ett spännande tillskott”

kommentarer