Fartyget som seglar med tyska nudister

De tyska resenärerna seglar in i Öresund med ett eget ölbryggeri ombord på lyxkryssningsfartyget Aidamar.

För en 18 dagars kryssning betalar resenärerna mellan 17 300 till 53 300 svenska kronor.

Men då ingår också fri öldrickning och ett soldäck för nudister.

Aida cruises har sitt huvudkontor i tyska Rostock och beskrivs som det marknadsledande kryssningsrederiet i Tyskland.

Rederiet ingår sedan 1999 i världens största kryssningskoncern, den brittisk-amerikanska i Carnival-grupen.

Aida cruises förfogar över hela tolv fartyg som kännetecknas av att alla har stora röda munnar och ögon målade på skrovet.

Aidamar avseglade från Dominikanska republiken den 17 april och har därefter gjort strandhugg på bland annat Martinique, Azorerna, spanska Ferrol, Le Havre och Amsterdam.

Just nu är kursen riktad mot Köpenhamn innan kryssningsfartyget slutligen lägger till i Warnemünde. På vägen mot danska huvudstaden sveper fartyget nära den svenska öresundskusten.  

Systerfartyg

Alla rederiets fartyg liknar varandra med inredning och färgskalor för att gästerna ska känna igen sig oavsett på vilken båt de befinner sig.

Göran Stenberg, som återkommande publicerar ”Kryssningsloggen” i Helsingborgs Dagblad, beskriver färgskalan som genomgående stark och på gränsen till gräll. 

Aidamar är ett av fyra systerfartyg och sattes i trafik 2012. Fartyget är 253 meter långt, har över tusen hytter och har plats för sammanlagt 2 500 passagerare. Besättningen består av 620 personer. 

Fartyget kostade 420 miljoner US-dollar, närmare fyra miljarder svenska kronor, när det var nytt. 

De som bokat utsidesplats flyttar in i hytter på mellan 14 och 16,5 kvadratmeter. Till det kommer mot tillägg balkong på upp till fem kvardratmeter. 

Resenärerna beskrivs som främst unga par och familjer. Många är från Tyskland och konversationsspråket ombord är tyska.

Egen öl

Under kryssnigarna saknas det annars klassiska arrangemanget med kaptensmiddagarna.

Ombord finns i stället fyra buffétrestauranger, tre ”fine dining” restauranger och ett otal barer.

En mycket omskriven satsning är att fartyget har ett eget ölbryggeri med sig. Man renar havsvatten och brygger eget öl ombord. Gästerna är välkomna att dricka hur mycket man vill eftersom det ingår i priset.

En speciell inredningslösning är vad man kallar Theatrium, en hybrid av atrium och teatersalong med 948 platser över tre däck.

En annan del av underhållningen är en 4D-biograf på soldäcket där fysiska effekter såsom vibrationer, lukt och rök ingår som en del i upplevelsen.

Nakenavdelning

För att resenärerna ska hålla sig i form erbjuds även en spa-anläggning på 2 300 kvadratmeter. Utomhus finns naturligtvis joggingbanor och swimmingpooler.  

Eftersom det är ett tyskt fartyg saknas inte heller möjligheter för nakenbad – något många tyskar är förtjusta i.

En speciell avdelning ombord är reserverad för nudister som valt att kasta kläderna och låta solens strålar träffa hela kroppen 

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/fartyget-som-seglar-med-tyska-nudister/

kommentarer