Favoriten vann – hyllar motståndarna: ‘Det fick vi ett väldigt bra bevis för i kväll’

By Måns Karlsson

Nashville går som väntat mot avancemang. De vann i natt med 5-4 och har 2-0 i serien mot Colorado. Men de fick slita rejält för nattens vinst.
– De spelar väldigt snabbt, säger centern Ryan Johansen om det svårspelade Colorado.

Colorado har fått ta emot mycket beröm för sin insats i matchen mot Nashville. Trots att de saknade stjärnmålvakten Semjon Varlamov samt backarna Erik Johnson och Samuel Girard lyckades de ge superfavoriterna från Tennessee en ordentlig fajt.

Nashville ledde med 3-1, 4-2 och 5-3 men Colorado bet tillbaka gång på gång och gjorde match av det hela.
– De spelar desperat. De spelar snabbt. De har många skickliga, unga, spelare som kan få dig att betala. Det fick vi ett väldigt bra bevis för i kväll, säger stjärncentern Ryan Johansen som gjorde 3-1-målet.
– Vi hittar ett sätt att ta ledningen och de var spänstiga och jobbade sig tillbaka in i matchen. Vi måste stänga matcherna bättre.

SNYGGT MÅL AV ARVIDSSON

Austin Watson fyller i.
– De kommer inte ge upp bara för att vi vann ligan. De är envisa, de slutar aldrig jobba. Även i slutet gör de ett mål så de bara är ett efter. De har enormt mycket fart och du måste själv spela med det – och våra hårda mot dem.

Nathan MacKinnon gjorde ett snyggt backhandmål men frågan är om inte Viktor Arvidssons mycket snygga 2-1-mål i den andra perioden var nattens verkliga läckerbit.

Nashville fick också se mål av Kevin Fiala, Austin Watson och Ryan Hartman. Utöver MacKinnon gjorde Gabriel Bourque, Gabriel Landeskog och Alexander Kerfoot

Läs mer här: Favoriten vann – hyllar motståndarna: ‘Det fick vi ett väldigt bra bevis för i kväll’

kommentarer