Finaljagande lagen föll – sent avgörande i Malmö

By Måns Karlsson

Varken Pantern eller Almtuna tog några poäng i jakten på att förbättra sina positioner i tabelltoppen. I stället tog Vita Hästen och Södertälje tre mycket viktiga poäng.

Pantern hade chansen att sätta press på Leksand och gå upp på andraplats i HockeyAllsvenskan. Men man misslyckades. Efter ett sent avgörande på straff från Nicklas Heinerö, med inte ens två minuter kvar att spela, var det i stället Södertälje som tog samtliga tre poäng. SSK har nu fem raka bortavinster.

Man ligger sjua i HockeyAllsvenskan och har fem poäng ned till lagen utanför slutspelsseriestrecket, men med en match mer spelad. Övriga målskyttar i kväll var Mathias From, Thomas Valkvae Olsen och Thom Flodkvist.

Nicklas Jadeland, Lukas Haudum och Martin Janolhs gjorde Panterns mål i den tunga förlusten.

HÄSTEN UPP PÅ SÄKER MARK

Almtunas finaldrömmar ter sig allt mer osannolika efter en liten dipp den senaste tiden. Man föll i kväll med 2-1 mot Vita Hästen och har nu sex poäng upp till Leksand på andraplatsen, trots att man spelat en match mer.

Hästen avgjorde i kväll i mitten av den tredje perioden då Alexander Pettersson gjorde 2-1-målet i powerplay. Villiam Haag gjorde lagets första mål. Erik Santesson gjorde Almtunas enda i förlusten.

Vita Hästen tog sig i och med segern upp på säker mark.

The post Finaljagande lagen föll – sent avgörande i Malmö appeared first on Hockeysverige.