Hem / Sport / Finske supertalangens tunga start – har åkt på en hjärnskakning och kan missa NHL-lägret

Finske supertalangens tunga start – har åkt på en hjärnskakning och kan missa NHL-lägret

By Måns Karlsson

Nej, Miro Heiskanens säsongsstart har inte varit rolig. 18-åringen har åkt på en hjärnskakning och ser ut att gå miste om möjligheten att få visa upp sig för Dallas.

Efter Nico Hischier och Nolan Patrick valde Dallas i sommarens NHL-draft den finske backtalangen Miro Heiskanen som nummer tre totalt. HIFK:s backelegant slog igenom med dunder och brak under förra säsongen och ses som ett superlöfte.

Men den här säsongen har fått sämsta tänkbara start för tonåringen. Han åkte på en hjärnskakning i HIFK:s CHL-match mot Red Bull München och har sedan dess tvingats till vila. Nu riskerar han att missa hela Dallas Stars träningsläger inför den stundande säsongen.
– Läkarna bestämmer om jag får åka eller inte, säger Heiskanen till Helsingin-Sanomat.

Tanken var egentligen att Heiskanen skulle vara med redan förra veckan under Dallas rookiecamp, men han blev kvar i Finland och där ser han alltså ut att bli kvar under hela säsongen.

18-åringen lär finnas med i den finska JVM-truppen i vinter om hans hälsa blir bättre. Han debuterade faktiskt i JVM redan förra året.

The post Finske supertalangens tunga start – har åkt på en hjärnskakning och kan missa NHL-lägret appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Finske supertalangens tunga start – har åkt på en hjärnskakning och kan missa NHL-lägret

kommentarer

Titta också

Poängmaskinen sköt Tampa närmare avancemang

By Henrik Skoglund Tampa ordnade fram tre matchbollar i åttondelen mot New Jersey när de …