Hem / Sport / Firade med pizza – men föredrar hamburgare: ”Ingen tillfällighet att Dick avgör hockeymatcher”

Firade med pizza – men föredrar hamburgare: ”Ingen tillfällighet att Dick avgör hockeymatcher”

By Anton Edman

Han har gjort det förut och han gjorde det igen. Dick Axelsson klev fram när det som bäst behövdes. Med sitt mål på övertid fixade han andra raka segern i dubbelmötet mot Karlskrona.
– Jag är en offensiv spelare och jag ska vara där helt enkelt. Det är det jag är bra på, säger Axelsson till hockeysverige.se.

KARLSKRONA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var andra matchen på två dagar mellan KHK och FBK i NKT Arena i Karlskrona. Färjestad vann första mötet med 5-2, och lyckades ikväll även ta hem andra ronden med 4-3 efter övertid. Dick Axelsson klev återigen fram och avgjorde. Men Färjestads huvudtränare Johan Pennerborn riktade efter matchen viss kritik mot Axelssons kedja med Michael Lindqvist och Rasmus Asplund.
– En vecka innehåller sju dagar och det gäller att vara där alla sju. Är du professionell är du där alla dagar. Men han är återigen den som avgör och om det fortsätter så är vi glada för det. Det är ingen tillfällighet att Dick avgör hockeymatcher. Det är det inte.

Vad gör att Dick alltid i är i händelsernas centrum?
– Jag vet egentligen inte vad det är som gör att han är i den. Han hamnar där och han är där. Han har varit en sådan spelare genom hela karriären.

Plötsligt dyker huvudpersonen själv upp i arenans katakomber, något som Pennerborn får syn på.
– Kom nu Dick! Jag kör intervju samtidigt med dig här. Jag ska förklara vad som gör att du alltid avgör matcher, säger han och ler.
– Jag sa att det kanske är bättre att du själv förklarar. För han (Dick) är där och han gör det och fortsätter att göra det. Det är en styrka i sig.

Så vad är det som gör att 30-åringen ofta är

Läs mer här: Firade med pizza – men föredrar hamburgare: ”Ingen tillfällighet att Dick avgör hockeymatcher”

kommentarer

Titta också

Poängmaskinen sköt Tampa närmare avancemang

By Henrik Skoglund Tampa ordnade fram tre matchbollar i åttondelen mot New Jersey när de …