Föll efter avgörande i slutsekunderna – trots Silfverbergs mål

By Måns Karlsson

Calgary vann prestigemötet med Anaheim med 3-2. Avgörandet kom med bara 16 sekunder kvar. Jakob Silfverberg sköt ett av Ducks mål.

Jakob Silfverberg börjar kanske varva upp efter en något trögare period. I natt kom säsongens elfte mål från svensken i Anaheims match mot Calgary. Målet kom i underläge 0-2 i den tredje perioden och var hans andra på de fyra senaste matcherna.

Anaheim kom ikapp efter mål av Ryan Getzlaf, men fick inte med sig någon poäng. Dougie Hamilton avgjorde för Flames med bara 16 sekunder kvar.
– Vi måste vara säkra på att vi är förberedda på att spela redan i den första perioden. Våra första 20 minuter är inte bra nog, säger Jakob Silfverberg efter förlusten.

Det han syftar på är att Calgary gick upp i en 2-0-ledning i den första perioden. Micheal Ferland slog till efter 7:51, och bara 44 sekunder senare kom också två mål från backen Mark Giordano. På Giordanos mål hade Mikael Backlund en passningspoäng. Backlund är formstark och har fem poäng på de fem senaste matcherna. Samtliga poäng är av formen assist.

The post Föll efter avgörande i slutsekunderna – trots Silfverbergs mål appeared first on Hockeysverige.