FÖRNEDRINGEN: Utvilade, spelglada – och fullständigt överlägsna

By Måns Karlsson

Växjö kopplade ett grepp om finalserien direkt. De körde över Skellefteå totalt och vann med närmast osannolika 7-0 i den första matchen i matchserien.
– Vi är väldigt effektiva, säger Robert Rosén till C More.

Växjö gick in i finalserien som favoriter och det favoritskapet har inte direkt minskat nu. Den småländska seriesegraren körde över Skellefteå totalt i den första matchen i SM-finalserien 2018.

Segern grundlades redan i den första perioden. Brendan Shinnimin och Liam Reddox utnyttjade ett varsitt Skellefteåslarv och överlistade Joni Ortio i Skellefteåkassen. Det var 2-0 och efter det orkade gästerna från Västerbotten aldrig riktigt resa sig i matchen. 2-0-underläget blev för mycket.

AVGJORDE I ANDRA PERIODEN

I stället kunde Växjö rycka ifrån rejält i den andra perioden via två nya mål. 3-0 kom från Robert Rosén ur nästan ingen vinkel alls. Han kom i ett två mot ett-läge med Tuomas Kiiskinen men valde att skjuta själv, vilket överraskade Ortio.
– Det kändes som han fällde axeln lite och var på väg i förflyttnigen också. Men det är klart att det är tillfälligheter att den går in, sade Rosén.

Han var av förklarliga skäl nöjd med sitt lags spel efter den andra perioden.
– Vi har en bra utdelning och är väldigt effektiva. Samtidigt tycke jag vi gör mycket som är rätt där ute. Vi är värda ledning även om 4-0 kanske är något för mycket. Men vi är väldigt effektiva.

JIMMIE BESVIKEN PÅ EGNA LAGET

Ja, det var som sagt 4-0 efter mittperioden. Superlöftet Elias Pettersson lirkade in en puck i powerplay och stängde med det definitivt butiken. Besvikelsen i Skellefteålägret var stor.
– Vi sa före matchen att vi skulle hålla oss till grunderna och njuta. För mig är det inte att njuta att sitta i en solstol, dundrade Jimmie Ericsson.
– Vi behöver göra allt annorlunda. Vi måste åka mer skridskor, vi måste ge dem mindre

Läs mer här: FÖRNEDRINGEN: Utvilade, spelglada – och fullständigt överlägsna

kommentarer