Förre Frölundaforwarden skickade moderklubben på semester

By Henrik Skoglund

Ikväll blev det klart vilka två lag som möts i final i Finland. Detta sedan Kristian Vesalainen blivit hjälte och skickat sitt Kärpät till final mot Tappara.

Kommer ni ihåg Kristian Vesalainen? IFK Helsingfors lär aldrig glömma honom. Dels är det hans moderklubb och som tack för det var han idag med att skicka ut dem ur slutspelet. Faktum är att 18-åringen själv avgjorde match sju mellan Kärpät och IFK Helsingfors genom att göra 2-1-målet i mitten av matchen. Ett mål som också fastställde slutresultatet och innebär att Kärpät gick segrande ur den sjunde och avgörande semifinalen.

KOM TILL SVERIGE SOM 16-ÅRING

Vesalainen kom till Frölunda 2015, som 16-åring, och spelade sedan totalt 45 SHL-matcher på två säsonger innan han i somras bytte till HPK i den finska ligan. När det stod klart att HPK skulle missa slutspelet lånades han i februari ut till Kärpät.

Resultatet innebär att svenskarna Patrik Carlsson (före detta lagkamrat med Vesalainen i Frölunda) och Erik Thorell har spelat klart för säsongen medan Vesalainen och frölundapolaren Nicklas Lasu ställs mot de dubbla regerande mästarna Tappara i final. Förövrigt de fyra senaste säsongernas mästare som möts i finalen och det kan man ju kalla ett tungviktsmöte.

The post Förre Frölundaforwarden skickade moderklubben på semester appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Förre Frölundaforwarden skickade moderklubben på semester

kommentarer