Fortsatt ineffektivt Skellefteå kunde vinna till slut

Skellefteå har haft svårt att övertyga i SHL den senaste tiden. I torsdagens hemmamatch mot nykomlingen Karlskrona fortsatte det att gå troll i spelet i 40 minuter. Matchen var helt jämn, 2-2, inför tredje perioden där västerbottningarna släppte på bromsen.

Skellefteå sköt inte mindre än 23 skott på mål i tredje perioden. Man fick bara in en puck, men det räckte för att ta den 3-2-seger som inbringade tre poäng. Martin Lundberg höll sig framme på en målvaktsretur och gjorde säsongens första mål.

Totalt sköt Skellefteå 45 skott och är efter Frölunda (249) det lag som har skjutit flest skott (217) i SHL. Effektiviteten är det emellertid lite si och så med. Saik gör mål på 8,76 procent av sina skott. Bara Malmö, HV71 och Djurgården har sämre effektivitet.

Skellefteå fick övriga mål från Pär Lindholm och Adam Pettersson. Riley Holzapfel och Joel Kellman replikerade för gästerna.