Förundersökning mot Sestrajcic (V) läggs ned

Malmö Sedan i höstas har riksdagsmannen Daniel Sestrajcic utretts för bland annat försök till våld mot tjänsteman, efter en händelse i samband med rivningen av tältlägret vid Migrationsverket.

Polisen har hävdat att Daniel Sestrajcic brukade våld mot polismän i samband med rivningen. Man talade också om att detta skulle fångats på film.
– Man ser på filmen hur han försöker sparka mot två olika polismän, sa Malmöpolisens presstalesman Lars Förstell till Skånskan i oktober.

Daniel Sestrajcic, som förutom att vara riksdagsman för V även är ordförande för Vänsterpartiet i Malmö bekräftade att han varit på plats men kallade anklagelserna om våld mot tjänsteman för lögnaktiga.

Sestrajcic utreddes för försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ohörsamhet mot ordningsmakten. Nu läggs förundersökningen ned, vad gäller de två första misstankarna.
– Bevisningen räcker inte, säger chefsåklagare Maria Sterup på Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet konstaterar man också att det ”förekommit uppgifter om att det skulle finnas en film som visar att mannen sparkar mot poliser. Någon sådan film finns inte.”

Läs mer här: Förundersökning mot Sestrajcic (V) läggs ned

kommentarer