Hem / Sport / Från elevassistent till poängkung bland SHL:s backar: ”Uppskattar var jag är idag ännu mer”

Från elevassistent till poängkung bland SHL:s backar: ”Uppskattar var jag är idag ännu mer”

By Anton Edman

Förra säsongen jobbade han 85 procent som elevassistent och spelade med Kristianstad i Hockeyettan. I dag är Joel Persson en SHL-back av högsta klass. Efter 24 matcher toppar han hela backarnas poängliga. En helt osannolik resa.
– Det får mig kanske att uppskatta ännu mer var jag är i dag och att vilja kriga ännu hårdare, säger han till hockeysverige.se.

VÄXJÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Joel Persson. Lägg det namnet på minnet. Så heter backen som tagit hela SHL med storm. 23-åringen spelade förra säsongen med Kristianstad i Hockeyettan. Sedan har allt gått väldigt snabbt. Växjö Lakers fick upp ögonen för Persson och erbjöd honom ett treårskontrakt. Resten är, som man brukar säga, historia. 24 matcher in i säsongen toppar han backarnas poängliga med tre mål och totalt 20 poäng.
– Jag vet att jag är med i toppen och det är såklart bara kul. Det ger en liten extra boost i självförtroendet, säger han till hockeysverige.se.
– Jag tror att femton av poängen har kommit i powerplay. Samtidigt är det en del av spelet och det är där jag har spelat mycket innan. Det är såklart väldigt skönt att fått chansen i powerplay och också få utdelning, både för egen del och för laget. Det ger lite trygghet i spelet i övrigt också.

Kunde du drömma om den här utvecklingen?
– Nej, såklart inte. Men samtidigt försöker jag jobba på varje dag och hitta detaljer i spelet som jag kan utveckla, både i powerplay och fem mot fem. Jag försöker inte att vara nöjd utan hela tiden utveckla mig själv.

Växjös huvudtränare Sam Hallam imponeras givetvis av vad nyförvärvet har åstadkommit redan under sin första SHL-säsong.
– Så länge domarna fortsätter att ge oss så här mycket powerplay så kommer han att vinna backarnas poängliga, säger Hallam och och försöker sätta ord på

Läs mer här: Från elevassistent till poängkung bland SHL:s backar: ”Uppskattar var jag är idag ännu mer”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …