Franska presidenthustruns oro för Melania: Hårt hållen

Franska presidenthustrun Brigitte Macron tycker synd om Donald Trumps hustru Melania – som tvingas leva återhållsamt och konstlat i Vita huset.

Det säger hon efter det nyligen avslutade franska statsbesöket i Washington DC.

– Hon får inte göra någonting, inte ens öppna fönstret eller gå ut, säger Brigitte Macron.

Det franska presidentparet Emmanuel och Brigitte Macron har precis avslutat ett statsbesök i Washington DC, där de träffat USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania.

I en intervju med Le Monde berättar nu Brigitte Macron att hon tycker synd om Melania Trump för det liv hon tvingas leva som presidenthustru.

LÄS MER: Brigitte Macron är mer populär än sin make

– Hon kan nästan inte göra någonting, inte ens öppna fönstret eller gå ut. Hon är mycket hårdare hållen än vad jag är. Varje dag är jag ute i Paris, säger Brigitte Macron.

Samtidigt berättar hon att hon och Melania Trump fann varandra under besöket

– Hon var väldigt rolig. Vi har samma typ av humor. Vi skrattade väldigt mycket tillsammans, säger Brigitte Macron.

Brigitte Macron motsätter sig den bild som finns av Melania Trump som kylig.Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / STELLA PICTURES ABACA

Brigitte Macron om Melania Trump

Hon motsätter sig också den spridda bilden av Melania Trump som kylig, och menar i stället att hon är vänlig, charmig och väldigt öppen.

– Allting tolkas och feltolkas. Hon är en kvinna med stark personlighet, men jobbar hårt för att dölja det. Hon har lätt för att skratta, men döljer det mer än jag gör, säger Brigitte Macron.

Förutom att de båda är presidenthustrur, har de andra saker gemensamt. Båda lever i relationer med stor åldersskillnad. Medan Brigitte Macron är 25 år äldre än sin presidentmake, är Melania Trump 24 år yngre än sin.

LÄS MER: Brigitte Macrons Sverige-hyllning

Brigitte Macron berättar för Le Monde att hon ser sig själv som en helt vanlig kvinna, som försöker att leva ett normalt liv. Hon träffar sina tre barn från sitt tidigare äktenskap, och sina barnbarn, så ofta hon kan.

– Inuti mig har jag inte förändrats. Jag är fortfarande Emmanuel Macrons hustru, inte en presidenthustru. Jag känner mig inte som en ”första dam”, säger hon.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/franska-presidenthustruns-oro-for-melania-hart-hallen/

kommentarer