Full fart i Kvällspostens monter på Seniormässan

Det var knappt en lugn stund i Kvällspostens monter på Seniormässan på Malmömässan i tisdags. 

Många ville komma förbi för att prata med tidningens medarbetare, hämta tidningar och kryssbilagor och lyssna på Expressens och Kvällspostens kungligtreporter Karin Lennmor. 

– Jag tror att vi har intresset för kungahuset i generna – kungahuset är som Kalle Anka på julafton för oss, säger Lennmor. 

cSeniormässan 2018 intog Malmö på tisdagen. I tre dagar kan man gå på föreläsningar, besökta montrar och få information om allt mellan himmel och jord – som har med seniorer att göra, förstås. 

Kvällsposten är på plats alla dagar och under den första dagen var det milt sagt en anstormning i montern. Många ville hämta papperstidningen – som delas ut gratis – få sig kryssbilagor och prata med KvP:s profiler. Bland andra chefredaktören Katrin Säfström och kungligtreporten Karin Lennmor fanns på plats. 

Många var det också som var med i tävlingen om en iPad och en helårs e-prenumeration på Kvällsposten. 

Just Karin Lennmor höll under förmiddagen ett föredrag på stora scenen – och intresset var stort.

–  Jag tror att intresset för kungahuset sitter i våra gener efter att ha haft monarki i tusen år. Kungahuset förenar oss och är lika svenskt som röda stugor, att sjunga ”den blomstertid nu kommer” på skolavslutningar, som Kalle Anka på julafton  – det förenar oss svenskar. Och även nysvenskar är fascinerade av vårt kungahus. Så upplever jag det, säger Karin Lennmor som var mycket glad över responsen. 

– Jag trodde att det skulle bli en anstormning av personer som tyckte tvärtom, men det flesta har varit jättepositiva och intresset för kungafamiljen är stort. 

Karin Lennmor: ”Det är roligare i dag”

Karin Lennmor berättade på scenen om hur hon på 80-talet kunde ta en drink med kungligheterna. Hur de rökte cigarr ihop och hur kungen till och med passade på att få sig en omvärldsuppdatering när han träffade reportrar som Expressenlegenden Ulf Nilson. 

Att följa med drottning Silvia för att handla var inga svårigheter – man kunde gå med kundvagnarna sida vid sida. Men efter Palmemordet blev hela samhället mer slutet, berättade Lennmor. Kungafamiljen var inget undantag.

– Men jag tycker ändå att det är roligare att bevaka kungafamiljen nu. Jag var ute med dem när jag var ung, sedan kom en tydlig mellanperiod då de blev mer slutna. I dag tycker jag det är nytt igen. Jag tror att Victoria och de andra är öppna och vet vad journalister är ute efter. 

Journalisternas bevakning har också ändrats sen 70- och 80-talet. I dag har kungligheterna sina egna plattformar där de kan kommunicera direkt med sina följare. Men det är inget problem enligt Karin Lennmor. 

– Jag tycker det har blivit ett steg till. Först blev jag störd när hovet själva började komma med bilder, men i dag har jag ändrat mig och tycker att det är jättebra. Jag tycker att Victorias konto är jätteroligt, och nu kan vi få tillgång till bilder som vi aldrig hade fått tidigare. 

Tävla om en iPad med KvP

I Kvällspostens monter, som finns en bit till vänster om ingången, kan man i veckan vara med och tävla om en iPad och en helårsprenumeration på Kvällspostens e-tidning. 

På onsdagen kommer sportreporter och krönikör Jan Peter Andersson att vara på plats. På torsdag träffar man nyhetsreportern Lars-Olof Strömberg – bland andra. 

Välkommen att titta förbi och ge dina synpunkter på tidningen, tävla och ta del av vårt innehåll. Vi hjälper dig gärna att ladda ner nyhetsappen så att du kan få tillgång till Sydsveriges största nyhetssajt direkt i din mobil.

KVÄLLSPOSTEN PÅ SENIORMÄSSAN

Just nu (24, 25, 26 april) finns Kvällsposten på årets seniormässa i Malmö. Kom och träffa oss i vår monter och berätta vad du tycker om tidningen och sajten. Vad vill du läsa om? Vad är viktigt för dig? Ta chansen och berätta för oss.

Vi bjuder på tävlingar där du har chansen att vinna en iPad och helårsprenumerationer av vår E-tidning. 

Vi hjälper dig att ladda ner vår app så att du kan ha Sydsveriges största nyhetsförmedlare i din mobiltelefon.

I går, tisdag, var vår kungligtreporter och krönikör Karin Lennmor på plats. 

I dag, onsdag, kan du träffa våra sportmedarbetare.

I morgon, torsdag, kan du diskutera politik med vår fristående ledarkolumnist Csaba Bene Perlenberg.

Under alla dagarna finns chefredaktören i vår monter tillsammans med flera medarbetare från redaktionen.

Johan Dolck-Wall, samordnare på Kvällspostens sportredaktion, vad förväntar du dig på mässan?

– För mig, som jobbar mycket med allsvenskan, är det här en rolig möjlighet att få prata om fotboll. Min mejlkorg är ett bevis på att våra läsare är både kunniga och villiga att diskutera om Malmö FF och övriga fotbollslag i vår region. Det ska bli kul att kunna göra det ansikte mot ansikte.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/full-fart-i-kvallspostens-monter-pa-seniormassan/

kommentarer