Guldhjälten matchvinnare för första gången i nya klubben

By Robert Pettersson

Simon Önerud blev matchvinnare för första gången i KHL. På dagen 144 dagar efter att han sköt HV71 till SM-guld. Han avgjorde Sotjis bortamatch mot Traktor med sex minuter kvar.

HV71:s guldhjälte Simon Önerud har haft det lite småkämpigt under inledningen av säsongen i sitt KHL-lag Sotji. Han varit skadad en del inledningsvis och bara svarat för ett mål som sin enda poäng på sina sex första matcher.

Men i bortamötet med Traktor på onsdagen blixtrade Önerud till. Han svarade för två poäng i segermatchen och spelade en minst sagt viktig roll för laget i 5-3-segern.
Dels spelade han fram till Sean Collins 1-0-mål. Sedan, när Traktor hade hämtat upp 0-2 till 2-2 och 2-3 till 3-3, så var det Önerud som svarade för segermålet.

Målet kom med sex minuter kvar av matchen och bara halvminuten efter 3-3-kvitteringen. Önerud åkte in framför mål och serverades en öppnande sidledspass från Casey Wellman och behövde bara trycka in pucken i mål.

Linus Videll hade en passningspoäng för Traktor.

The post Guldhjälten matchvinnare för första gången i nya klubben appeared first on Hockeysverige.