Hade 4-1-ledning – då klev svenske lagkaptenen fram och tog Avs till seger

By Mathias Andersson

Vancouver Canucks såg ut att gå mot en säker seger när de hade 4-1 sent i den andra perioden. Men då vände Colorado Avalanche, med Gabriel Landeskog i spetsen, på allt och vann med 5-4.

Colorado Avalanche var under en period NHL:s hetaste lag. Då fanns en glödhet Nathan MacKinnon med i laget. Men sedan han gick sönder har Avs gått lite trögt. När nu MacKinnon återvänt till uppställningen verkar formen vara funnen igen.

Den här gången var det Vancouver Canucks som fick se sig besegrade. Hemmalaget i Rogers Arena hade skaffat sig en övertygande 4-1-ledning när knappt fyra minuter återstod av den andra perioden.

SUPERSTJÄRNAN AVGJORDE

Minuterna senare satte Mikko Rantanen 4-2-målet och då började Colorado känna vittring. Sedan tog Gabriel Landeskog över showen. Lagkaptenen satte först 4-3, sedan spelade han även fram till Tyson Barries kvittering med 3:01 kvar av ordinarie matchtid.

I förlängningen var det superstjärnan MacKinnon som fullbordade den mäktiga vändningen i matchen. För Landeskogs del har han nu gjort 44 poäng (20+24) på 54 matcher. Hans bästa notering under en säsong i NHL är 2013/14, då svensken Stockholmaren mäktade med 65 poäng (26+39) på 81 matcher.

Colorado har tre poäng upp till en slutspelsplats.

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 4-5 e.f (0-0, 4-3, 0-1, 0-1)
Vancouver: Darren Archibald (1) (Loui Eriksson), Nikolai Goldobin (3), Brandon Sutter (5), Bo Horvat (16).
Colorado: Tyler Jost (7), Mikko Rantanen (19), Gabriel Landeskog (20), Tyson Barrie (6) (Gabriel Landeskog), Nathan MacKinnon (25).

The post Hade 4-1-ledning – då klev svenske lagkaptenen fram och tog Avs till seger appeared first on Hockeysverige.