Hade anbud från SHL – nu blir Björn Hellkvist kvar i Hockeyallsvenskan

By Uffe Bodin

Han ryktades vara aktuell för både Brynäs och Mora. Men när Björn Hellkvist beslutade sig för en ny klubb valde han bort SHL för Hockeyallsvenskan. Nästa säsong coachar han Modo.
– Det kittlade direkt frågan kom från Modo Hockey, säger Hellkvist.

Björn Hellkvist återkomst till svensk hockey efter året i Danmark blev sensationellt bra. Som tränare för IK Oskarshamn tog han klubben ända till en tredje och avgörande match mot Leksand om spel i direktval till SHL. Det blev inget kval för IKO, men för Hellkvist har framgången i båset renderat i en hel del SHL-intresse.

Uppgifter de senaste veckorna har gjort gällande att både Brynäs och Mora visat intresse för den 41-årige skåningen. Men nu när det var dags att ta ett beslut om framtiden valde Hellkvist ett helt annat alternativ. Faktum är att han blir kvar i Hockeyallsvenskan. Nästa säsong ska han nämligen coacha Modo.

”HAR FÅTT DEN TRÄNARE SOM FÖR OSS VAR FÖRSTA VALET”

– Det kittlade direkt frågan kom från Modo Hockey, det stod mellan jobb i SHL och i HockeyAllsvenskan för min del. Rekryteringsprocessen från MODO har verkligen varit seriöst och noggrann där jag fått all information jag velat ha samtidigt som det tidigt stod klart för mig att det är genuina människor som jobbar i klubben. Intrycket det gav mig och processen jag gått igenom gjorde till sist valet enkelt, säger Björn Hellkvist i ett pressmeddelande.

Björn Hellkvist har tidigare varit aktiv som tränare i bland annat Rögle, Malmö och Rungsted.
– Vi har fått den tränare som för oss var första valet, vilket vi är oerhört glada för, säger sportchefen Michael Sundlöv.
– Björn Hellkvist är en tränare som vill jobba i längre processer och har erfarenhet av att leda lag och ta steget från HockeyAllsvenskan till SHL.

Modo leddes av Hans Särkijärvi den gångna säsongen. Efter att laget slutat på tionde

Läs mer här: Hade anbud från SHL – nu blir Björn Hellkvist kvar i Hockeyallsvenskan

kommentarer