Hem / Sport / Härenstams hyllning: ”Backsidan är kanske den bästa i svensk historia”

Härenstams hyllning: ”Backsidan är kanske den bästa i svensk historia”

By Mathias Andersson

Sveriges bruttotrupp till JVM togs tidigare idag ut på en presskonferens i Stockholm.
Hockeysverige.se tog en pratstund med en av JVM-profilerna, som ska kommentera matcherna för SVT, om vad han tycker om det svenska laget.
– Bredden finns, djupet finns, men finns kreativiteten? säger Chris Härenstam.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Vi har glidit in i december månad och det vankas återigen en av hockeyårets kanske mest underhållande turneringar. Vi pratar så klart om Junior-VM. Tidigare idag, omkring lunchtid, tog den svenska förbundskaptenen Tomas Montén ut sin bruttotrupp som ska vara med och försöka bärga hem guldet i Buffalo.

En välkänd profil i JVM-sammanhang fanns på plats under presskonferensen när bruttotruppen presenterades. Det var SVT:s kommentator Chris Härenstam, som följt VM-turneringen i hur många år som helst. Så här känner han om Juniorkronornas lag:
– Jag tycker att det är en ganska väntad trupp. Om vi börjar med målvaktssidan så är det de tre jag hade trott på. På backsidan så saknas Adam Ginning och Adam Boqvist. De kanske är något år för unga för att ta en plats i den här truppen. Men backsidan är oerhört bra. Det finns många spelare som har betydande roller i sina respektive klubbar. Jag skulle till och med kunna säga så här: det är den överhuvudtaget bästa backsidan som är uttagen i svensk JVM-historia, säger han till hockeysverige.se och ger en liten känga till anfallsspelarna.

– På forwardssidan är det också väldigt många väntade namn som är med. Kanske inte lika många som har betydande roller om man jämför med backsidan, men det finns många som har väldigt stor erfarenhet. Jag kan däremot tycka att det saknas lite kreativitet om jag jämför med tidigare JVM-trupper. Vad menar jag då med det? Jo, det är väldigt många spelare som har varit med tidigare

Läs mer här: Härenstams hyllning: ”Backsidan är kanske den bästa i svensk historia”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …