Hattrick av Brynäsback – men Sverige föll efter jätteras

By Måns Karlsson

Det blev en ny förlust för det svenska U17-landslaget. Detta trots ett hattrick från en av lagets backar – och en 5-2-ledning en bra bit in i den tredje perioden.

Det svenska Team 17-landslaget spelade under veckoslutet tre matcher mot Finland på bortaplan. Lagen vann en match vardera av de två första, och i dagens avslutning var det Finland som var starkast efter en riktigt händelserik match.

Hemmalaget vann med hela 6-5 efter förlängning, trots att Sverige hade en 5-2-ledning en bit in i den tredje perioden. Faktum är att Eric Juhlins 5-2 kom drygt åtta minuter in i perioden, men att det svenska laget ändå lyckades tappa ledningen och senare alltså förlora efter förlängning.
– Vi inledde matchen bra och har full koll när vi leder med 4-2 efter två perioder säger Sveriges huvudcoach Magnus Hävelid i ett pressmeddelande.

En som säkert grämer sig extra mycket är Brynäsbacken Victor Söderström. Han sköt nämligen både 1-0 och 2-0 i den första perioden – och fullbordade ett hattrick genom att sätta 3-1 i den andra. Som en jämförelse sköt Söderström tre mål på 18 matcher i J18 allsvenskan den senaste säsongen.

Anton Larsson blev också målskytt för Sverige.

Härnäst väntar inofficiella U17-VM för Sverige. Man spelar en träningsmatch inför World Under-17 Hockey Challenge, som turneringen heter, den andra november och turneringen har sin början den femte samma månad.

The post Hattrick av Brynäsback – men Sverige föll efter jätteras appeared first on Hockeysverige.