Hattrick av forwarden när Lundqvist storspelade: ”Jag hade kontroll”

By Anton Högsander

Med hjälp av Henrik Lundqvist och Michael Grabner tog New York Rangers en 5-1-seger mot Carolina Hurricanes. Efter två mål i öppen målbur fullbordade Grabner sitt hattrick.

Henrik Lundqvist var svår att överlista i natt. Svensken klev fram rejält för sitt Rangers och motade hela 32 av Hurricanes skott, därav ett straffslag i den tredje perioden. Men det blev en tung start på matchen när Justin Williams fick dit första pucken redan efter 56 sekunders spel.
– Det blev definitivt ett test efter det målet, sa Lundqvist till nhl.com.

Den tuffa uppförsbacken i inledningen av matchen såg Rangers till att bestiga. 1-1-målet kom genom David Desharnais, efter att Hurricanes-målvakten Scott Darling fumlat med pucken rejält.
– Det var ett enormt misstag från min sida, de kom tillbaka in i matchen efter det, berättade en besviken Darling.

GRABNER FULLBORDADE SITT HATTRICK

Innan mittperioden var över gjorde Michael Grabner 2-1. Därefter fick Hurricanes chansen på straff i den tredje perioden – men Lundqvist stoppade skottet från Jeff Skinner.
– Det kändes bra. Jag kände att jag hade kontroll över honom, sa Lundqvist.

Istället för att Carolina lyckades kvittera prickade Grabner dit två mål i öppen målbur, vilket fullbordade hans hattrick. Paul Carey putsade sedan till siffrorna med sitt 4-1-mål med 40 sekunder kvar av matchen.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 1-5 (1-0,0-2,0-3)
Carolina: Justin Williams (5).
New York: Michael Grabner 3 (13), David Desharnais (3), Paul Carey (2).

The post Hattrick av forwarden när Lundqvist storspelade: ”Jag hade kontroll” appeared first on Hockeysverige.