”Henke” släpper in ett höstlöv – men får sin revansch

By Anton Edman

Henrik Lundqvist har precis som New York Rangers haft en jobbig start på säsongen. I nattens match mot Florida släppte den svenska målvakten in ett klassiskt höstlöv från blålinjen. Men både ”Henke” och Rangers fick sin revansch.

Det var i bortamötet med Florida Panthers som Henrik Lundqvist släppte in en puck han nog gärna vill ha tillbaka. Keith Yandle i hemmalaget la in en lös puck på mål från offensiv blålinje. Ett klassiskt höstlöv. Men pucken smet olyckligt in bakom ”Henke” som inte verkade se den alls.

Det snöpliga målet var Floridas kvittering till 3-3. Men det var ”Henke” och Rangers som gick segrande ur matchen. Rick Nash gav bortalaget ledningen med 4-3 i den tredje perioden. Med knappt två minuter kvar så kvitterade dock hemmalaget igen. Vincent Trocheck sköt 4-4 och matchen gick till övertid.

Där blev nyförvärvet Kevin Shattenkirk stor matchhjälte med sitt andra mål för matchen. Backen satte 5-4 bakom Roberto Luongo i Floridas kasse.

Segern var Rangers tredje raka. Kanske har laget äntligen vaknat till på riktigt. Jesper Fast noterades för två assist i matchen.

Florida Panthers – New York Rangers 4–5 (0–0, 2–2, 2–2, 0-1)
Florida: Colton Sceviour (3) Keith Yandle (2), Vincent Trocheck (6).
Rangers: Nick Holden (1), Kevin Shattenkirk (4), Michael Grabner (5), Rick Nash (3).