Hersley nära tung titel – låg bakom ny finalseger

By Uffe Bodin

SKA Sankt Petersburg är nära en ny Gagarin Cup-titel. Under långfredagen gick storlaget fram till 3–1 i matcher i finalserien mot Metallurg Magnitogorsk – efter att Patrik Hersley låg bakom segern.

Patrik Hersley upplever ett drömlikt slutspel i Ryssland just nu. Den tidigare Leksands-stjärnan har haft en nyckelroll på storlaget SKA Sankt Petersburgs blålinje under Gagarin Cup-slutspelet och har vräkt in poäng från sin backposition.

I kväll svarade han för sin 17:e poäng i sin 15:e slutspelsmatch när han låg bakom segermålet i den fjärde finalmatchen mot Metallurg Magnitogorsk. Hersley sköt skottet som lade grund för Dinar Chafizullins segermål fram till 3–2 i powerplay med mindre än åtta minuter kvar att spela av den tredje perioden. Målet var Chafizullins andra i matchen och tredje i slutspelet totalt.

Målet ger SKA 3–1 i matcher och en chans att döda finalserien på söndag. Senast laget vann Gagarin Cup var för två år sedan, då man hade Jimmie Ericsson och Tony Mårtensson i laget.

Patrik Hersley kom till SKA Sankt Petersburg från Lokomotiv Jaroslavl tidigt i oktober efter att ha fått sparken av den dåvarande klubben.