Hersleys drömstart – låg bakom segern mot mästarna

Patrik Hersley har fått bästa tänkbara start både på årets säsong och i sin nya klubb Lokomotiv Jaroslavl. Efter att han svarat för en assist i debuten när hans manskap slog KHL-comebackande Spartak Moskva med 6-1 i första träningsmatchen för säsongen följde skåningen upp det med en än mer avgörande prestation i dag.

När Jaroslavl, utan Staffan Kronwall i laguppställningen, besegrade regerande Gagarin Cup-mästarna SKA St. Petersburg med 4-3 så var det Hersley som grundlade segern. Vid underläge 3-2 halvvägs in i den tredje perioden sköt svensken kvitteringen i powerplay. Med fyra minuter kvar att spela kunde sedan Jaroslavls andra nyförvärv från Sibir Novosibirsk, Jonas Enlund, fullborda vändningen med sitt andra mål i matchen.

Joakim Lindström debuterade samtidigt för SKA St. Petersburg och svarade även han för en storstilad insats. Skellefteås före detta poängspruta noterades för passningspoäng till två av sitt lags mål.

En assist blev det även för Linus Omark när han spelade sin andra match för sin nya klubb Salavat Julajev Ufa. Tyvärr för svenskens del räckte det inte till seger i en match hans manskap förlorade med 3-2 mot Slovan Bratislava.