Hersleys succé bara fortsätter – låg bakom segern i första finalen

By Måns Karlsson

SKA St. Petersburg har kopplat ett visst grepp om Gagarin Cup-titeln. Det kan de, bland annat, tacka Patrik Hersley för.

Han är redan uppe på rekordhöjder i det här slutspelet. Och Patrik Hersley ser inte ut att dra ned på tempot nu när Gagarin Cup-slutspelet nått finalen. I kväll var han återigen dominant, när SKA St. Petersburg tog ledningen i finalserien mot Metallurg Magnitogorsk.

Vid ställningen 3-3 var det han som gav SKA ledningen med bara fem minuter kvar av den tredje perioden. Målet var hans sjätte på tolv matcher i slutspelet. Han stod även för två assistpoäng under matchen och har totalt samlat ihop 16 poäng från sin backposition.

Ett par minuter senare kom också 5-3 från Jevgenij Dadonov, hans andra fullträff i matchen. Metallurg fick in en 5-4-reducering innan matchen var över, men närmare än så kom man alltså inte.