HockeyAllsvenskans poängkung klar för ny klubb: ”Kan fortsätta att utvecklas”

By Måns Karlsson

Dragkampen är officiellt över. Emil Molin är klar för spel i Malmö.
– Vi är självklart glada över att han väljer en flytt till oss i konkurrens med flera andra SHL-klubbar, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Efter en något krokig väg fick Emil Molin sitt stora genombrott på seniornivå säsongen som gick. Han gjorde 51 poäng på 52 matcher i Modos tröja och vann hela HockeyAllsvenskans poängliga. Säsongen dessförinnan var också stark, med 38 poäng på 52 matcher i Modo.

Nu är han presenterad som ny spelare för Malmö.
– Det känns jättebra att komma till en så pass stor och fin klubb som Malmö Redhawks. Här känner jag att jag kan fortsätta att utvecklas. Jag tror också att jag kan få chansen att vinna något här och förväntar mig att vi kommer att ha de målsättningarna, säger Emil Molin till klubbens hemsida.

SM-GULD ÅR 2012

SM-guldvinnaren från 2012, då i Brynäs, har skrivit på ett tvåårskontrakt med de två senaste årens semifinallag.
– En väldigt skicklig center som kommer från en jättefin säsong. Emil är en driven kille, som haft en något tuff resa fram till där han är i dag. Det har gjort honom extra driven, han vill ta ytterligare kliv i karriären och vi är övertygade om att han kan göra det i vår miljö. Vi är självklart glada över att han väljer en flytt till oss i konkurrens med flera andra SHL-klubbar, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Emil Molin har tidigare gjort elva poäng på 89 matcher i SHL, samtliga för Brynäs.

The post HockeyAllsvenskans poängkung klar för ny klubb: ”Kan fortsätta att utvecklas” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: HockeyAllsvenskans poängkung klar för ny klubb: ”Kan fortsätta att utvecklas”

kommentarer