Hem / Sport / HOCKEYKORTET: ”Var tufft i början eftersom läkarna hade hittat ett medfött hjärtfel”

HOCKEYKORTET: ”Var tufft i början eftersom läkarna hade hittat ett medfött hjärtfel”

By Ronnie Rönnkvist

Tommy Söderström är en av svensk hockeys bästa målvakter genom alla tider. Han kom att bli den kanske enskilt viktigaste spelaren när Sverige vann VM-guld 1992. Han var även med och vann VM-guld 1991, men då var han tvåa bakom sin barndomsidol Rolf Ridderwall.

Efter att ha spelat Canada Cup, OS och VM säsongen 1991/92 kom Tommy Söderström som andra svenska målvakt att flytta över till Philadelphia Flyers. Där hade som bekant tidigare ikonen Pelle Lindbergh spelat fram till natten då han omkom i en trafikolycka.
– Jag hade spelat Canada Cup 1991 och i semifinalen spelade vi mot Kanada. Det var en match som jag lyckades med att mer eller mindre spika igen kassen. Efter nio minuter i första perioden skjuter dessutom Steve Larmer ett slagskott som träffar mig i huvudet så att gallret trycktes in, skrattar Tommy Söderström och fortsätter:
– Blodet rann, men jag plåstrades om och fortsatte spela. Sådant gillar kanadensarna (skratt) och då började väl snacket om NHL på allvar.

Hamnade du i någon fight i NHL?
– Ja, mot Corey Schwab i New Jersey Devils. Jag ville faktiskt uppleva att vara med i en riktig fight borta i NHL. Nu blev det inte som jag tänkt mig eftersom jag stod och höll i byxorna på en annan kille som slogs när Schwab kom åkandes över hela banan. Han hann slänga handskarna innan han var framme vid mig. Jag såg aldrig honom så jag hann inte slänga mina vilket gjorde det lite svårt att ge tillbaka.
– Jag tänkte att jag inte skulle vika ner mig och bli kallad för ”chicken swede”. Jag stod upp hela fighten, men det kostade mig sju stygn på vänster kind, säger Söderström med ett leende.

I Philadelphia Flyers fanns redan <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.eliteprospects.com/staff.php?staff=2672" target="_blank"

Läs mer här: HOCKEYKORTET: ”Var tufft i början eftersom läkarna hade hittat ett medfött hjärtfel”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …