Hockeysveriges läsare: vi vinner guld i Köpenhamn!

By Hockeysverige

Ni fick för ett par veckor sen svara på ett gäng frågor om VM och fick samtidigt chansen att vinna biljetter till VM-premiären mot Vitryssland i Köpenhamn. Vi har nu sammanställt resultaten och dragit två värdiga vinnare!

Tre Kronor vann ju VM-guld förra året med ett stjärnspäckat lag. Då det inte blev något OS i år kan det bli minst lika stjärnspäckat även i 2018 års upplaga. Därför tror många att det blir guld även i år – mer än hälften tror på svensk totalseger i turneringen.

Att Henrik Lundqvist fortfarande är vår starkast lysande stjärna visade sig också i enkätsvaren. 20 % av de tillfrågade vill helst se honom vakta kassen i Köpenhamn. Vår nya superstar William Karlsson i Vegas Golden Knights var dock inte långt efter med 17 %. Ser man på Vegas säsong lär de dock gå långt i slutspelet så det kanske är önsketänkande.

Av SHL-stjärnorna var det tydligt vem som är mest poppis. Elias Pettersson fick mest röster både i frågan vilken juniorstjärna som vi vill se och vilken SHL-spelare vi vill se spela VM med 49 respektive 54 % av rösterna.

Vinnarna som får åka till Köpenhamn
Vi fick in nästan 800 svar på enkäten och av dessa var det två svaranden som får äran att åka och heja på Sverige i Köpenhamn den 4 maj. Linus Lindh från Möklinta och Felix Rahm från Oskarshamn. Stort grattis till er!

Det finns fortfarande ströbiljetter kvar till VM – köp dina biljetter här!

Alla frågor och svar:

Hur kommer du följa VM i maj?
På TV: 82 %
På plats i Danmark: 17 %
Jag kommer inte följa VM: 1 %

Hur tror du det kommer gå för Tre Kronor i VM?
Guld: 54 %
Silver: 23 %
Brons: 18 %
Utanför pallen: 5 %

Vilken juniorstjärna hoppas du mest på att få se i VM?
Elias Pettersson:

Läs mer här: Hockeysveriges läsare: vi vinner guld i Köpenhamn!

kommentarer