”Honken” redo för en säsong till – men inte till vilket pris som helst: ”Då slutar jag”

By Måns Karlsson

Om Johan Holmqvist själv får bestämma är inte karriären över riktigt än. Men han vill ha sin hockeyframtid klar inom kort – annars är det slut.
– Jag tänker inte hamna i samma situation som förra året i alla fall, säger han till Gefle Dagblad.

Den evigt unge Johan Holmqvist tänker inte lägga ned karriären riktigt än. Brynäsikonen var med om Karlskronas uttåg i SHL och blev dessförinnan något sågad av Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Men 40-åringen drömmer alltjämt om att få avsluta karriären i Brynäs.
– Det är lite frustrerande faktiskt. Jag känner ju att… tidigare har det mest varit ”skönt att vara hemma” liksom, när jag kommit tillbaka till Gävle efter en säsong. Nu tänker jag mer på att jag vet hur bra jag skulle göra det här, säger han i en intervju med Gefle Dagblad.

17 KLUBBAR HÖRDE AV SIG

Målvaktsikonen vill att den nya klubbadressen ska bli klar snart. Annars kommer han bestämma sig för att lägga plockhandsken på hyllan en gång för alla. Han lyfter bland annat fram Timrå och Djurgården som två tänkbara klubbadresser.
– Jag tänker inte hamna i samma situation som förra året i alla fall. Då sa alla ”han är för gammal” innan. Det fokuseras väldigt mycket på åldern. Sedan hörde 17 klubbar av sig under säsongen. Då vill dom att man ska komma och släcka bränder helt plötsligt.
– Så nu har jag sagt att jag vill ha allt klart inom några veckor. Annars får det vara. Då skiter jag i det. Usch, det låter konstigt bara att säga det rakt ut… att då slutar jag.

Johan Holmqvist slog igenom redan 1999 med ett SM-guld i Brynäströjan. Han har också vunnit en Calder Cup-titel, ytterligare ett SM-guld med Brynäs, samt VM-guld under sin långa karriär.

The post ”Honken” redo för

Läs mer här: ”Honken” redo för en säsong till – men inte till vilket pris som helst: ”Då slutar jag”

kommentarer