Hustruns ord om sorgen: ”Han var min livskamrat”

Chris Bevington, 41, flyttade till Sverige för kärleken, bildade familj – och mördades i terrordådet på Drottninggatan.

Hans fru berövades sin livskamrat.

Hans barn förlorade sin stora förebild.

– Han var ungdomlig, hade livsglädjen och bara längtade efter att pojkarna skulle bli så stora att han kunde spela fotboll med dem, berättade hustrun under ett känslomässigt vittnesmål i den pågående terrorrättegången.

Den 7 april förra året mördades fem personer i terrordådet på Drottninggatan.

En av dem var engelsmannen och Spotify-chefen Chris Bevington, 41, som bott i Sverige sedan 2008.

Under den pågående terrorrättegången mot Rakhmat Akilov har fler än 120 målsäganden förhörts. På onsdagen hölls det allra sista – med Chris Bevingtons hustru.

I ett känslomässigt vittnesmål berättade hon att Chris hade flyttat till Sverige för kärleken 2008, och att de hade bildat familj tillsammans.

– Han var min livskamrat. Min framtid. Vi hade stora planer och hade precis bestämt oss för att vi skulle flytta från Sverige, sa hon och fortsatte:

– Han var och intervjuade för ett jättebra jobb på Apple i San Francisco. Vi hade drömmar och planer om att flytta dit – eller till London för att komma närmare hans familj.

Sista handlingen: Räddade sonen

Chris Bevington var tillsammans med sin sjuårige son och hade precis varit på ett läkarbesök på Drottninggatan när dådet skedde den 7 april. Vittnen har berättat hur man såg Chris lyfta upp sonen och kasta honom åt sidan när lastbilen kom.

Själv hann han aldrig undan.

Med sin sista handling räddade han sonens liv.

Om sina barn säger hustrun:

– De har förlorat sin stora förebild.

Familjen fick bekräftat att Chris Bevington var en av de döda först på kvällen dagen efter terrordådet.

På årsdagen av terrordådet lämnades blommor vid de nya stenlejonen.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fin sak att berätta i framtiden

– Den 7 april förra året var den värsta dagen i hela mitt liv. Jag kommer ihåg allt från den där dagen. Jag kommer ihåg att Chris på morgonen böjde sig ner och pussade vår yngste son på kinden och sa ”I love you so much”. Det var det sista han sa till honom, berättade hon och fortsatte:

– Det känns som en väldigt fin sak att kunna berätta för honom i framtiden.

Förra veckan hölls målsägandeförhör med Chris Bevingtons mamma och pappa.

– Det kan aldrig bli ett avslut när du förlorat ett barn. Han hade allt att leva för. Han älskade sin familj och kommer inte att få se sina barn växa upp, sa mamman Pamela Bevington, under en presskonferens då.

Rättegången mot Rakhmat Akilov är nu inne i sitt slutskede. På torsdagen inleds slutpläderingarna och i mitten av nästa vecka hålls den sista förhandlingsdagen.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/hustruns-ord-om-sorgen-han-var-min-livskamrat/

kommentarer