Hem / Sport / Ingen Bratt – men hoppet om Nylander lever: ”Vi har ställt frågan”

Ingen Bratt – men hoppet om Nylander lever: ”Vi har ställt frågan”

By Uffe Bodin

Jesper Bratt NHL-succé stoppar honom från JVM-spel. Däremot lever hoppet om att få loss Alexander Nylander till turneringen.
– Vi har ställt frågan till Buffalo, säger förbundskapten Tomas Montén.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Fanns det en minsta tillstymmelse till hopp så blev det tydligt i natt att Jesper Bratt inte kommer loss till JVM. Ett mål, en assist och spel i New Jersey Devils toppkedja i 4–1-segern mot Columbus Blue Jackets var ett omen så tydligt som något på att succéjunioren är i NHL för att stanna.

På dagens presskonferens levererade förbundskapten Tomas Montén också beskedet att 19-åringen inte kommer att släppas av Devils.
– Han har en fantastisk säsong och en fantastisk utveckling. Det kändes ganska tydligt efter de här nio matcherna att de inte kommer att släppa honom. Jag har full förståelse för New Jersey och deras beslut. Jag hade gjort samma sak i deras kläder, säger Montén.

En spelare som däremot kan bli aktuell är Alexander Nylander. Det är på sätt och vis minst lika överraskande som att Bratt inte blir tillgänglig. Ändå sedan förlusten i bronsmatchen i fjolårets JVM har Montén varit tydlig med att han inte räknat med Nylander. Men en ljumskskada under hösten har förändrat omständigheterna.

VAR BORTA I TVÅ MÅNADER

19-åringen, som missade Buffalo Sabres träningsläger, kom tillbaka i spel först för ett par veckor sedan efter att ha varit satt ur spel i två månader. Han återfinns just nu i Rochester Americans i AHL och har hunnit spela åtta matcher och göra fyra poäng (1+3).
– Där blev det en annan situation. Nu har vi ställt en fråga till Buffalo och det är där vi är. Han har precis kommit i gång och vi har sagt att vi inte ska stressa fram något beslut. Vi har sagt att vi är intresserade och sedan får de

Läs mer här: Ingen Bratt – men hoppet om Nylander lever: ”Vi har ställt frågan”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …