Irriterat – efter misstänkt spearing: ”Jag får en smäll mellan benen”

By Anton Edman

Växjö vann den första finalen med förkrossande 7-0. Brendan Shinnimin hade en stor del i segern med sina tre poäng. Men kanadenaren var även inblandad i andra situationer. Bland annat en misstänkt spearing på Skellefteås Adam Pettersson.
– Det finns säkert bilder på det, säger Pettersson efter slutsignalen.
– Jag kommer inte ihåg, säger Shinnimin till hockeysverige.se.

VÄXJÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Växjö körde över Skellefteå i den första finalen. Hemma i ett utsålt VIDA Arena tog man direkt tag i taktpinnen. Det var 2-0 redan efter en period, och slutresultatet skrevs till slut till hela 7-0 (!).

Växjös Brendan Shinnimin var en av matchens mest framträdande spelare. Kanadensaren stod för tre poäng (1+2) och hade en stor del i segern. Utöver en drös med målchanser var 27-åringen även inblandad i ett antal mer eller mindre fula incidenter under matchen. Bland annat en misstänkt spearing på Skellefteås Adam Pettersson.
– Jag får den bakifrån. Jag får en smäll, sedan vet jag inte riktig hur det händer. Det finns säkert bilder på det, jag har inte sett något, säger Pettersson efter slutsignalen.

Upplever du att det är en ful smäll?
– Som jag sa, jag ser den inte. Men jag får en smäll mellan benen och vi får vi väl se nu efterhand.

Det var en match med en hel del stök och bråk. Men så är det också en SM-final. Två lag som gör upp om att bli mästare.
– Det är såklart känslor i en sådan här match. Som matchen utspelar sig också, det är ganska tufft där ute. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är ganska tomt just nu. Men det är bara att ladda om.

När Brendan Shinnimin får frågor en misstänkt spearing har han följande att säga.
– Jag kommer inte ihåg. Tyvärr, säger Växjö-forwarden till hockeysverige.se.

”BILLIGA MÅL”

Just Shinnimin var

Läs mer här: Irriterat – efter misstänkt spearing: ”Jag får en smäll mellan benen”

kommentarer