Hem / Sport / Irriterat i KHK efter ny tackling: ”Trots allt vår spelare som ligger med befarad hjärnskakning”

Irriterat i KHK efter ny tackling: ”Trots allt vår spelare som ligger med befarad hjärnskakning”

By Anton Edman

När Färjestad vann borta mot KHK hamnade ännu en tackling i händelsernas centrum. FBK hade ledning 3-2 när Fabian Zetterlund tacklade Karlskronas Victor Aronsson. Aronsson blev liggandes och klev av isen med befarad hjärnskakning. Domarna valde att helt fria situationen. Ett beslut som som rörde upp känslor i hemmalaget.
– Jag vet vad vi tycker, och vi tycker inte lika om jag säger så, säger KHK:s tränare Ove Molin på presskonferensen.

KARLSKRONA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Igår fick Växjös Daniel Rahimi matchstraff för en huvudtackling. Ikväll var det en ny misstänkt situation när Färjestads Fabian Zetterlund tacklade Karlskronas Victor Aronsson. Aronsson föll till isen och kunde inte fullfölja matchen på grund av en befarad hjärnskakning. Men domaren Linus Öhlund och hans team valde att fria situationen helt.
– Initialt på isen så upplever jag ingenting fult i själva tacklingen och vi tar en diskussion på isen och kommer överens om att min bild som jag har är ganska rätt. Hjälm mot hjälm där, eller huvud mot huvud som träffar, säger Öhlund till C More.

C More:s kommentator Jörgen Larsson var frågande till om Zetterlund ens skulle få fortsätta spela. Men han fick alltså inte ens en utvisning.
– Bedömningen vi tog var att det mer är en olyckshändelse. Vi tycker inte egentligen att Fabian gör något direkt fel. Han har ingen uppåtgående kraft utan det är mer huvud mot huvud. Det är våran bedömning, fortsätter Öhlund.

Står ni kvar vid beslutet?
– Ja det tycker jag. Jag tycker det är huvud mot huvud, en olyckshändelse, säger Öhlund i C More:s intervju efter matchen.

”JAG VET VAD VI TYCKER, OCH VI TYCKER INTE LIKA OM JAG SÄGER SÅ”

I Karlkrona-lägret hade man en helt annan uppfattning kring situationen. En situation som inträffade i ett mycket viktigt skede på matchen.

Läs mer här: Irriterat i KHK efter ny tackling: ”Trots allt vår spelare som ligger med befarad hjärnskakning”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …