Hem / Sport / ”Jag har en fruktansvärd abstinens”

”Jag har en fruktansvärd abstinens”

By Anton Edman

Snart är halva grundserien av SHL spelad. Men profilen Per Ledin letar fortfarande efter en ny klubb.
– Man kollar mycket hockey, galet mycket hockey. Det är en ruskigt speciell situation, säger 39-åringen till hockeysverige.se.

LULEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Per Ledin har de senaste åren haft svårt att hitta en SHL-klubb att spela för. Men 39-åringen vill inte ge upp hockeykarriären. Lösningen de två senaste säsongerna har istället varit spel med klubbar utomlands, både i Österrike och Schweiz. Den här säsongen är det dock familjen som står ännu mer i fokus. Ledin vill med andra ord vara kvar i Sverige. Men efter att nästan halva säsongen står profilen fortfarande utan kontrakt.
– Sökandet pågår fortfarande. Det pågår fortfarande… Jag vet att det kommer lösa sig. Jag ser det som att… Ser jag bara till att vara redo så ska det inte vara mig det hänger på helt enkelt.
– Jag letar efter klubb, det är klart jag gör. Som jag sa tidigare, det gäller för mig att vara redo. Det är de enda jag kan påverka.

Trots att Ledin är klubblös tränar han på för fullt. Dels på egen hand och med lite olika lag, bland annat Luleås J20. Men träning är en sak, och man kan minst sagt säga att 39-åringen längtar efter att spela hockeymatcher igen.

Vad händer i ditt liv just nu?
– Man kollar mycket hockey, galet mycket hockey. Det är en ruskigt speciell situation. Dels för att man är van att spela hockey, så man har en fruktansvärd abstinens. Så man ser som sagt fruktansvärt mycket hockey.
– Sedan har jag tid för familjen och tid för träning framför allt. Det är de grejerna man lägger fokus på.
– Någonstans är det så att man vill vara med och… Man brinner för att vinna. Man brinner för att göra sig själv

Läs mer här: ”Jag har en fruktansvärd abstinens”

kommentarer

Titta också

Här är Fabian Brunnströms nya karriär inom hockeyn

By Måns Karlsson Fabian Brunnström är tillbaka. Men inte som spelare. Han blir i stället …