Järnvägsövergången försvann helt plötsligt

GLOSTORP När Trafikverket stängde av järnvägsövergången i Glostorp på grund av det nya tåget till Trelleborg förlorade byborna en viktig gång- och ridväg. Nu samlar de namn för att få tillbaka övergången.

– Helt utan förvarning stängdes järnvägsövergången av i september i fjol trots att passagerartrafiken mellan Malmö och Trelleborg inte invigdes förrän i december.
– På en gång fick vi en omväg på 3,5 kilometer till Käglinge naturområde men förlorade också en naturlig gång- och cykelväg till Käglinge och Oxie, säger Marie Valentin.

Hon bor på Vångavägen i Glostorp som tidigare gick över spåret. Plötsligt en dag hade Trafikverket hällt en sand över vägen och det blev helt omöjligt att ta sig fram till andra sidan.
– De informerade inte oss berörda innan utan stängde bara av och satte upp ett långt staket framför rälsen. Från en dag till en annan blev vi plötsligt avskurna från övriga delar av stadsområdet, berättar Marie Valentin.
Hon säger att det är många som tidigare har använt vägen över spåret för att jogga, cykla till brevlåda, buss, affär och olika skolor i närheten.

– Jag har personligen tagit mig fram vid övergången i stort sett dagligen i över 25 år men nu måste jag använda en landsväg som

Läs mer här: Järnvägsövergången försvann helt plötsligt

kommentarer