Hem / Teknik / Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross!

Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross!

By PeO Kjellström

kristoffersson rallycross-2

Kristoffersson har varit mästare i STCC och Carrera Cup, men nu är han världsmästare på riktigt – i rallycross. Tävlingen i Riga i helgen fick snabbt slut om man så säger när Petter Solberg, teamchef och förare för Johans VW-team, kraschade i sin semifinal och tvingades åka ambulans till sjukhus för kontroll av ryggen. Därmed var fältet öppet för Johan Kristoffersson som” bara”
behövde vinna A-finalen för att vara världsmästare. Vilket han enkelt gjorde.
– Det kom lite plötsligt och var inte väntat, sa Johan Kristoffersson som hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

En lättnad för en man som tidigare framstått som rätt maskinmässig i intervjuer. Ingen kan nu rå på Johan trots att två deltävlingar återstår i VM-serien, tävlingar som teamet ändå måste köra av kontraktsskäl.

Mer framgångar i rallycross blev det genom Anton Marklund, VW, som tog den separata EM-serien som körs parallellt i samband med VM. Anton, från Skellefteå och tidigare teamkamrat med Johan Kristoffersson, har varit så pass överlägsen i EM att han säkrade titeln redan innan finalpasset på Riga. Som han för övrigt vann före Robin Larsson, Skene, i en Audi. Deras varvtider är i paritet med VM-stallens, det är bara pengarna som saknas för en fullödig satsning.

Volkswagens kraftiga dominans i rallycross har nu fått de andra teamen, med mer eller mindre fabrikssupport, att ropa efter mera hjälp. Annars kommer de inte att hänga med, och det gör de ju inte ens i dag.

Läs mer här: Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross!

kommentarer

Titta också

Udda bilar: Nissan Cube

By Peter Klemensberger Cube som vid första ögonkastet kunde tolkas som ett designjippo visade sin …