”Julklappen” – 13 000 kronor i böter och avstängning

By Uffe Bodin

Örebro kommer att tvingas klara sig utan sin slovakiska forward Libor Hudacek de närmaste två matcherna. I dag stängdes han av och fick böter på 13 000 kronor för sin slew foot på Karlskronas Joel Kellman i gårdagens match.

Det var bara fyra minuter spelade av gårdagens match i Karlskrona när Libor Hudacek fick ta en tidig dusch. Slovaken fick matchstraff för en slew foot på motståndarnas center Joel Kellman.

Straffet stannar inte där för den 27-årige landslagsmannen från Slovakien. Under fredagen meddelade nämligen disciplinnämnden att man stänger av Örebro-forwarden i två matcher och ger honom 13 000 kronor i böter.

MISSAR MATCHERNA MOT HV OCH FRÖLUNDA

”Örebrospelaren Libor Hudacek börjar att trycka klubban i ryggen på Karlskronaspelaren Joel Kellman. Kellman tar tag runt huvudet på Hudacek. Hudacek tar tag i Kellmans tröja i nacken med höger hand och vänster hand är i bröstet. Samtidigt sveper Hudacek bort Kellmans vänstra ben. Kellman landar på ryggen och slår bakhuvudet i isen. Han kan inte skydda sig själv”, skriver SHL på sin webbsida.

Avstängningen innebär att Hudacek missar matcherna mot HV71 och Frölunda den 26 respektive 28 december.

Slovaken, som gjorde 38 poäng för Örebro i fjol, har haft en tung höst och till och med varit petad. På 21 matcher har han mäktat med tre mål och tolv poäng.

BESLUT: Örebros Libor Hudacek fälls för slewfooting. Hudacek stängs av två matcher och ska böta 13 000 kronor. #twittpuck pic.twitter.com/IlomesRlpO

— C More Sport (@cmoresport) December 22, 2017

The post ”Julklappen” – 13 000 kronor i böter och avstängning appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: ”Julklappen” – 13 000 kronor i böter och avstängning

kommentarer