Juniorkronornas fina säsongsstart – vände 1–3-underläge till seger

By Uffe Bodin

Underläge 1–3 sent i andra perioden. Då svarade Juniorkronorna för en imponerande vändning i säsongspremiären mot USA Blå i Michigan. Det blev seger med 4–3 efter att Linköpings nyförvärv Fredrik Karlström avgjort med 9,7 sekunder kvar.

De svenska Juniorkronorna inledde sent på lördagskvällen sin resa mot JVM i Buffalo runt jul och nyår. Och man gjorde det via en seger mot USA Blå i World Junior Summer Showcase i Plymouth, Michigan.

Det återstod bara 9,7 sekunder kvar av matchen när Fredrik Karlström sköt det svenska segermålet fram till 4–3. JVM-spelaren från i fjol, som har bytt AIK mot Linköping inför den här säsongen, snappade upp en puck längs vänsterkanten och avlossade ett skott som slank förbi en skymd Keith Petruzelli i den amerikanska kassen.

Målet fullbordade den svenska vändningen från 1–3 till 4–3. Det var bara 3.55 kvar av den andra perioden när Logan Cockerill gjorde 3–1 bakom Luleås Filip Gustavsson mellan Sveriges stolpar. Ett sent mål av Jesper Bratt, hans andra i matchen, minskade Juniorkronornas underläge till 2–3 inför tredje perioden och ingav hopp. Bratt frispelades av tidigare radarpartnern Karlström och la vackert in pucken bakom Petruzelli. Målet kom i powerplay.

NY MATCH FÖR JUNIORKRONORNA REDAN I KVÄLL

I den tredje perioden stod Timothy Liljegren för den svenska kvitteringen. Med 4.29 kvar att spela av perioden lyfte Rögles back in pucken från sin position på blålinjen efter att Lias Andersson vunnit en tekning och Rasmus Dahlin spelat över till Liljegren.

Liljegren var också poängbäst i det svenska laget tillsammans med Bratt (två mål) och Karlström (1+1). Han hade även en assist på Bratts 1–2-reducering. I det svenska målet stoppade Filip Gustavsson 20 av