Juniorkronornas starka tredje period knäckte USA

Efter två dagar utan matcher var Juniorkronorna i spel igen på torsdagskvällen. Då slog man USA med 5-2 efter att ha gjort starka 3-0 under första halvan av tredje perioden.

Efter att ha slagit USA Blue med 5-2 och därefter förlorat mot USA White med 4-10 har Juniorkronorna vilat från matcher i två dagar i turneringen i Lake Placid. På torsdagskvällen mötte man best of the best av de två amerikanska laget – och då blev det svensk seger.

Joel Eriksson Ek sköt matchens första mål efter ett bra samspel med Jakob Forsbacka Karlsson i ett numerärt överläge. I andra perioden vände USA med två raka mål innan Dmytro Timashov kvitterade i slutskedet med ett rungande handledsskott från distans som målvakten Evan Sarthou inte ens hann reagera på.

Tidigt i tredje perioden ryckte Sverige. Timashov spelade in till Forsbacka Karlsson i en spelvändning och gav Sverige ledningen med 3-2 efter en och en halv minut och lika lång tid senare dunkade Anton Karlsson in en retur efter backskott från tidigare Frölundalagkamraten William Lagesson.
I mitten av perioden snärtade Jens Lööke in 5-2 för svenskarna efter en spelvändning där han blev framspelad av Eriksson Ek.

För svensk del är segern i sig ett styrkebesked.