Hem / Sport / KARLSSON: SHL:s bästa värvningar – plats 6-10

KARLSSON: SHL:s bästa värvningar – plats 6-10

By Måns Karlsson

Det har blivit dags att gå vidare i den här lilla bloggserien med SHL:s bästa värvningar. Vill ni läsa plats 11-15, som presenterades i fredags, kan ni kolla in det här. I morgon får ni den mycket spännande upplösningen – med ett par spelare som ni säkert anser är överraskningar. Men mer om det i morgon, så att säga.

Vill ni diskutera listan finns jag tillgänglig 24 timmar om dygnet på @manskarlssonyao.

10. Dick Axelsson, Färjestad
Går in och blir den kanske största profilen i hela SHL. Det finns förstås frågetecken för Axelsson, med tanke på att han bara spelade åtta matcher på hela förra säsongen. Var dock ruggigt stark, poängmässigt, säsongen dessförinnan. Dick Axelsson har potentialen att vara en toppspelare i SHL. OS-aktuell om han gör en bra säsong och, förstås, slipper skador. En artist.

Kommer bli bojkott! Våga vägra Hockeysverige!

— Dick Axelsson (@dickaxelsson) July 17, 2017

9. Andreas Engqvist, Djurgården
Har haft en del skadeproblem på slutet, vilket gör att det finns en del frågetecken kring 29-åringen. Har dock varit en stark poängproducent i KHL, vilket inte alla kan skryta med. Landslagsmässig i sina bästa stunder. En klockren förstacenter för Djurgården, och en spelare hela klubben behöver. Med en riktigt bra säsong skulle jag inte bli förvånad om han tas ut i den svenska OS-truppen framåt vårkanten. Så bra kan han vara.

8. Janne Pesonen, Växjö
Fågel eller fisk? Jag tror på fågel. Ska vi säga att Janne Pesonen står för något i stil med 17+12 i Växjö? Var fruktansvärt bra i Skellefteå och hade förstås varit än bättre om han sluppit sina skador. Gjorde det helt okej i Schweiz förra säsongen. Har ett bra målsinne och kommer med största sannolikhet leverera

Läs mer här: KARLSSON: SHL:s bästa värvningar – plats 6-10

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …