Karlssons mystiska handling – plockade med sig pucken efter säsongens sista hemmamatch

By Peter Ekholm

Erik Karlsson stod för tre passningspoäng när Ottawa Senators föll med 5-6 mot Winnipeg Jets och nådde återigen 60-poängsgränsen i NHL. Men det kan ha varit hans sista hemmamatch i Senators-tröjan – efteråt plockade Karlsson med sig pucken från arenan.
– Jag såg den och plockade upp den. Jag har inte tänkt på sista hemmamatchen förrän nu, säger Karlsson till PostMedias Bruce Garrioch.

Ryktena om Erik Karlssons vara eller icke vara i Senators har hållit på ett tag och späddes på igen efter Senators-kaptenens handling efter matchen mot Jets då han åkte förbi ett av målen, plockade upp matchpucken och la den i sina byxor innan han åkte ut mot spelartunneln. Många trodde han skulle bli flyttad under NHL Trade Deadline den 26 februari, men han blev kvar och istället sa lagets GM Pierre Dorion att de kommer erbjuda honom ett nytt kontrakt när de får göra det den 1 juli.

Det är däremot ingen som vet vad som händer med Karlsson som i natt kan ha gjort sin sista match med Senators på hemmaplan.

– Jag är en social kille. Jag läser mycket men inte för mycket. Men såklart, ni pratar om det. Det var inte något jag tänkte på inför den här matchen och det är inget jag kommer tänka på på ett tag, säger Karlsson till NHL.com.

Nådde 60 poäng igen

Var det hans sista match i Canadian Tire Center så avslutade Erik Karlsson åtminstone snyggt. Han lirade fram till tre av hemmalagets fem mål i 5-6-förlusten mot Wild och tog sig upp på 62 poäng totalt den här säsongen. Det gör att han passerat 60-poängsplatån för femte raka säsongen vilket han är den enda aktiva backen att ha klarat.

Om det en sjätte raka säsong – och i så fall i vilken tröja – återstår att se.

Jets

Läs mer här: Karlssons mystiska handling – plockade med sig pucken efter säsongens sista hemmamatch

kommentarer