Kates medvetna val – efter varje förlossning

Den så kallade Kate-effekten har slagit till igen.

När omvärlden fick en första titt på den nya prinsen var det något annat som drog blickarna till sig.

Hertiginnans medvetna klädval.

Under måndagen välkomnade Hertiginnan Kate Middleton, 36, och prins William, 35, ett nytt tillskott till familjen.

Hängivna fans till prinsparet hade campat utanför St Mary’s Hospital i en vecka – i hopp om att få en skymt av det nya kungliga tillskottet.

Men när Kate lämnade sjukhuset tillsammans med maken under måndagskvällen var det inte endast den nya familjemedlemmen som drog till sig blickar, skriver Daily Mail. 

Kates klänning drog uppmärksamhet till sig

Den röda knälånga klänningen med vit spetskrage såg nämligen himla bekant ut – och skulle visa sig vara skräddarsydd och signerad hennes favoritdesigner Jenny Packham.

Samma designer skapade även klänningarna som Kate bar efter hennes två tidigare förlossningar.

När omvärlden fick sig en första blick av den nyfödda blicken var det många som i stället noterade Kates medvetna klädval.Foto: PAUL MARRIOTT / PAUL MARRIOTT/IBL SPLASH NEWS

Kate har länge hyllats som en stilikon för hennes smakfulla och eleganta garderob. 

För hertiginnan att bära exklusiva plagg snarare än en mer avslappnad klädsel kommer inte som en chock. 

De som väntar barn planerar ofta sin klädsel efter att de ska gå hemma med en nyfödd bebis, men de har inte heller världens ögon på sig när de lämnar sjukhuset”, säger Helen Canning Ford, stylist och bloggare till Daily Mail.

LÄS MER: Kates lyxiga förlossning – champagne och gourmetmat 

Hemsidan kraschade i jakt på klänningen

Vid tiden för födseln av prins George, 4, i juni 2013 bar Kate även då en prickig klänning av samma designer – något som därtill också gav upphov till den så kallade Kate-effekten.

Innan det blivit klart att klänningen var skräddarsydd särskilt för hertiginnan hade designern Jenny Packhams hemsida hunnit krascha, i samband med att ivriga fans försökte få tag på ett exemplar av plagget.

Den klänning som Kate bar efter dottern Charlottes förlossning drog även den blickar till sig.Foto: NILS JORGENSEN / NILS JORGENSEN/STARTRAKSPHOTO.CO STARTRAKS PHOTO

Samma effekt kunde ses i samband med Charlottes, 2, förlossning när Kate gav omvärlden en första skymt av den nyfödda dottern iklädd en gul klänning men blommigt mönster.

Nu undrar folk ifall historien ska återupprepa sig.

Lägger jobbet åt sidan tills i höst

Kate och William valde onekligen att välkomna deras nya son till världen i stil. I samband med födseln checkade paret in på en lyxig förlossningsavdelning, till en kostnad av närmare 50 000 kronor per natt.

När prinsparet nu lämnat sjukhuset för att landa i hemmet har Kate också valt att ta mer tid till just det.

Hertiginnan planerar att stanna hemma med den nya prinsen och lägga sina kungliga åtaganden åt sidan tills i höst, skriver Daily Mail. 

När sonen George föddes tog det inte mer än sex veckor innan Kate var tillbaka i arbete, och med Charlotte valde hon att stanna kvar i bubblan i två månader.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/kungligt/-kates-medvetna-val-efter-varje-forlossning/

kommentarer