Hem / Sport / Kessel är inte främmande för en trejd: ”Om det händer så händer det”

Kessel är inte främmande för en trejd: ”Om det händer så händer det”

By Anton Högsander

Han har varit en stor orsak till att Pittsburgh Penguins har fått lyfta Stanley Cup två säsonger i rad. Nu väljer poängmaskinen Phil Kessel att prata om sin framtid i klubben. Och han utesluter inte att han skulle kunna bli trejdad.

Säsongen 2015/2016 kom Phil Kessel in i Penguins organisation efter att han varit en del av Toronto Maple Leafs under sex säsonger. Det visade sig vara ett genidrag från Penguins sida. Klubben har nämligen fått lyfta Stanley Cup under de två säsongerna som Kessel har varit med – och den 29-årige forwarden har varit högst delaktig med sina offensiva egenskaper.

Nu har Kessel, som noterades för 70 poäng den här säsongen, valt att prata om sin framtid med TSN. Bland annat diskuterade han möjligheten att hamna i en kommande trejd.
– Vet du vad, om det händer så händer det, eller hur? Jag har blivit trejdad förut, och om jag blir trejdad igen så är det vad det är. Det är affärer och om jag är någon annanstans kommer jag att spela hårt för dem, sa stjärnforwarden.

Han fortsatte sitt resonemang på följande sätt:
– Hockey är en konstig sport. Du vet aldrig varför du blir trejdad eller vad de tänker. Det skulle kunna hända om flera år. Som jag sa, det är affärer – och om du tittar på det på det sättet är det okej.

Under sin karriär har Kessel spelat 832 NHL-matcher och gjort 649 poäng. Sin poängmässigt bästa säsong gjorde han i Toronto 2011/2012. Då lyckades han få ihop 82 poäng på lika många spelade matcher.

The post Kessel är inte främmande för en trejd: ”Om det händer så händer det” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Kessel är inte främmande för en trejd: ”Om det händer så händer det”

kommentarer

Titta också

Storklubben hoppfull i jakten på Gareth Bale?

Real Madrids jakt på Kylian Mbappé kan ge engelska storklubben en möjlighet att värva Gareth …