KHK-talang klar för collegespel – om två och ett halvt år

By Uffe Bodin

Karlskronas talangfulle forward Lucas Edmonds satsar mot collegespel. Redan nu står det klart att 16-åringen kommer att spela för UMass (Amherst) i NCAA – men inte förrän säsongen 2020/21.

Härom veckan deltog Lucas Edmonds på Team 17:s elitläger i Norrtälje. Redan nu står det klart att ynglingen har en framtid i den amerikanska collegehockeyn. Karlskrona HK-forwarden, son till den tidigare SHL-tränaren Randy Edmonds, har beslutat sig för att representera UMass (Amherst) i NCAA från och med säsongen 2020/21.

Excited to announce my commitment to play for @UMassHockey @UMassAmherst. Can’t wait to get started! pic.twitter.com/aSpTKl9KbQ

— Lucas Edmonds (@lucasedmonds24) December 22, 2017

Edmonds, som vann U16-silver med Frölunda i fjol, har svarat för 13 mål och 20 poäng på 19 matcher i J18 Elit och ytterligare fem poäng (3+2) på elva matcher i J20 SuperElit den här säsongen.

”Minutemen”, som skolans hockeylag kallas, coachas av Greg Carvel. Han har ett förflutet som division 2-spelare i Östervåla, där han bland annat var lagkamrat med Filip Forsbergs pappa Patrik säsongen 1993/94.

Djurgårdens back William Lagesson tillbringade två säsonger på UMass (Amherst) innan han återvände till Sverige den här säsongen efter att ha lånats ut dit av Edmonton Oilers.

The post KHK-talang klar för collegespel – om två och ett halvt år appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: KHK-talang klar för collegespel – om två och ett halvt år

kommentarer