Kvällspostens chefredaktör tackades av på torsdagen

Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström har gjort sin sista dag på tidningen. 

På torsdagen tackades hon av redaktionen, samt Expressen och västsvenska editionen GT:s chefredaktör Sofia Dahlström och redaktionschef Andreas Andersson. 

Nu blir det radio P4 Sörmland framöver, för Kvällspostens första kvinnliga chefredaktör. 

– Det har varit väldigt kul att lära känna Sydsverige mer och jag kommer definitivt att åka hit igen på semester, säger Katrin Säfström. 

I oktober 2016 tillträdde Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström. Sedan dess har Kvällsposten ökat sin räckvidd i papperstidningen till 100 000 läsare per dag – något som är unikt i en tid då pappersupplagan generellt minskas hos alla medier. 

Kvällsposten har befäst sin position som Sydsveriges största nyhetssajt – och i mobilen ökade trafiken 19 procent förra året. Dessutom har det slagits alla tiders besöksrekord flera gånger om på sajten, Kvällspostens app har nått fler användare än någonsin och TV-magasinet Studio Kvällsposten har nått över 300 000 tittare varje månad.  

Dessutom fick samhällsreportern Federico Moreno och fotografen Jens Christian i veckan ett hedersomnämnande av Röda Korsets journalistpris-jury. 

– Det är väldigt speciellt att vara på en redaktion som verkar i en region där ett av århundradets mest uppmärksammade kriminalfall ägt rum. Rapporteringen kring mordet på Kim Wall har varit väldigt närvarande på Kvällsposten under nästan ett år och jag kommer minnas och vara tacksam för att redaktionen har klarat av rapporteringen på ett bra sätt, säger Katrin Säfström.

Katrin Säfström och kungligtreportern och krönikören Karin Lennmor på seniormässan 2018. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

Återvänder till ”hemtrakterna” 

Katrin Säfström har tidigare varit tidningschef och ansvarig utgivare på Nerikes Allehanda i Örebro mellan 2013 och 2016, tidningschef och ansvarig utgivare för Länstidningen i Södertälje samt chefredaktör för Folket i Eskilstuna, 2001 till 2011. Både på Folket och Kvällsposten var Katrin Säfström tidningens första kvinnliga chefredaktör. 

2015 tilldelades hon Eskilstuna kommuns förtjänstmedalj ”för gagnerik gärning” i kategorin samhällsinsatser, och 2000 fick hon utmärkelsen ”Eldsjäl” av Länsstyrelsen i Sörmland för jämställdhetsjournalistik. Säfström har också haft flera uppdrag inom Tidningsutgivarna och även suttit i styrelsen.

Nu återvänder hon till hemtrakterna för att bli kanalchef på P4 Sörmland. 

– Men det har varit väldigt kul att lära känna Sydsverige mer och jag kommer definitivt att åka hit igen på semester, säger Katrin Säfström. 

Den 1 augusti tillträder Magnus Ringman som chefredaktör. 

Magnus Ringman tillträder den 1 augusti. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/kvallspostens-chefredaktor-tackades-av-pa-torsdagen/

kommentarer