Kvinna pekade ut sin make som Johanna Möllers kumpan

Kvinnan ringde polisen anonymt – och pekade ut sin egen make i ett uppmärksammat mordfall.

Hon påstod att maken var kumpan med Johanna Möller.

Nu har hon dömts för falsk tillvitelse.

Den 8 maj i fjol inleddes rättegången mot Johanna Möller och Mohammad Rajabi i det uppmärksammade Arbogamordet.

Möller stod då inför rätta för att ha mördat sin pappa och försökt mörda sin mamma sommaren 2016 – och för att ha varit inblandad när hennes dåvarande make Aki Paasila hittades drunknad under mystiska omständigheter sommaren 2015.

LÄS MER: Johanna Möller får inte prövningstillstånd 

Pekade ut make – som Johanna Möllers kumpan

Bara dagar innan rättegångens start, den 4 maj 2017, kom ett tipssamtal till polisen i Bergslagen. Uppgiftslämnaren var en anonym kvinna.

Kvinnan pekade ut en man som hon påstod var inblandad i Arbogamordet. Hon hävdade att mannen hade hjälpt Möller att flytta Aki Paasilas döda kropp, efter att han hade dränkts i ett badkar.

Mannen hon pekade ut:

Hennes egen make sedan 15 år tillbaka.

När mannen fick veta vad hans fru hade anklagat honom för fick han en chock.

Skildes som vänner

Maken vet inte varför hon skulle lämna sådana uppgifter till polisen. De båda hade då levt ihop i 17 år, varav 15 som gifta. De var dock på väg att skiljas – på kvinnans initiativ. Varför hon ville skiljas fick mannen aldrig veta, men de har båda uppgett för tingsrätten att de var vänner.

LÄS MER: Möllers ilska mot sin mamma: ”Hon kastade mig till vargarna” 

Paret separerade i slutet på maj i fjol och skilde sig ett par månader senare.

Mannen hördes ett par gånger av polis men var aldrig misstänkt för något brott. I stället ställdes kvinnan inför rätta och nu har hon dömts för falsk tillvitelse.

Dömd för falsk tillvitelse

Västmanlands tingsrätt dömer kvinnan till villkorlig dom, dagsböter på totalt 4 000 kronor och hon måste också betala exmaken 5 000 kronor i skadestånd.

Mannen har berättat att han inte kände familjen Möller och att han bara varit i den aktuella sommarstugan en gång – på 50-talet. Han kände inte heller Aki Paasila.Foto: ALEX LJUNGDAHL

I domen framgår att mannen frågat sin exhustru i alla fall två gången om varför hon ljugit om honom. Men hon förnekar brott. Mannen känner sig fortfarande chockad:

”Att bli anklagad för att vara en mördare är en kränkning utan dess like”, säger han enligt tingsrätten.

Kvinnan har förnekat att det var hon som lämnade det anonyma tipset. Hon har uppgett för tingsrätten att hon och maken hade en bra relation vid tillfället.

LÄS MER: Johanna Möller: ”Jag skriver en kokbok” 

Möller friad från mord på make

Kvinnan skyller i stället på att någon kapat hennes konto för att köpa en telefon och ett kontantkort att ringa in det anonyma tipset med. Men polisen som tog emot tipset kände igen kvinnans röst – och tingsrätten tror inte på hennes förklaring.

Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma. Hon dömdes i tingsrätten men friades i hovrätten för anstiftan till mord på Aki Paasila.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kvinna-pekade-ut-sin-make-som-johanna-mollers-kumpan/

kommentarer