Låg sist för elva dagar sedan – i natt fullbordade de mirakelspurten till slutspel

By Måns Karlsson

Det här överträffar alla möjliga filmmanus. Efter en helt osannolik säsongsavslutning gick San José Barracuda i natt till Calder Cup-slutspel. Deras vändning av säsongen kallas redan för ett mirakel.

San José Barracuda, med Tim Heed som en av de stora stjärnorna har stått för den kanske mäktigaste upphämtningen i AHL-historien. Den fjärde april låg de sist i sin division och hade tio poäng upp till San Diego Gulls på den sista slutspelsplatsen. Barracuda hade dessutom bara tolv poäng kvar att spela om medan San Diego hade 14 poäng kvar att slåss om. De behövde bara ta tre av dem för att säkerställa att San José skulle hamna bakom dem när säsongen summerades.

Men det omöjliga hände. San José vann i natt med 2-1 mot Stockton och säkrade därmed sin sjätte raka vinst i säsongsavslutningen. Samtidigt föll San Diego mot ett sedan länge slutspelsklart Tuscon. Det var San Diegos sjätte förlust på de sju avslutande matcherna. De tog bara två av de 14 avslutande poängen och fick se sig omsprungna av det galet formtoppade San José.

KONFERENSFINAL I FJOL

Barracuda tog i och med det hand om den sextonde och sista platsen till Calder Cup-slutspelet. En av de sjukaste säsongsavslutningarna i hockeyhistorien är därmed ett faktum. De får möta just Tuscon i den första slutspelsrundan.

Det är tredje året i rad klubben går till slutspel. Förra säsongen tog man sig hela vägen till konferensfinal.

The post Låg sist för elva dagar sedan – i natt fullbordade de mirakelspurten till slutspel appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Låg sist för elva dagar sedan – i natt fullbordade de mirakelspurten till slutspel

kommentarer