Lehtonen tvåmålsskytt när Örebro vann i försäsongspremiären

Den tidigare SHL-skyttekungen Mikko Lehtonen fick en bra start på försäsongen i Örebro när han sköt två av lagets mål i Örebros bortamatch mot Lugano där Örebro vann med 4-3 efter straffar.

Lehtonen sköt både 2-2 och 3-3 i tredje perioden och såg till att rädda Örebro undan förlust i matchen. Kvitteringen till 3-3 kom med fem minuter kvar efter framspelning från Marcus Weinstock.
Örebros första mål för säsongen gjordes av Johan Wiklander som styrde in ett backnedlägg från Bobbo Petersson i andra perioden. Målet betydde 1-2 .

Lugano spelade med en ren svenskkedja i matchen. Tony Mårtensson gick in som center mellan Linus Klasen och Fredrik Pettersson.
Kedjan var den enda av Luganos fyra kedjor som inte gjorde mål.

Både Klasen och Pettersson brände straffar i den straffläggning Örebro vann med 2-0. Daniel Viksten och Greg Squires sköt Örebros mål.
Färska nyförvärvet Jakub Petružálek spelade inte för Örebro som är i Schweiz under veckan och ska spela matcher även på torsdag (Kloten) och på lördag (Ambrì-Piotta).