Leksand såg ut att ha avgjort sent – då vände Timrå

By Måns Karlsson

Timrå är tillbaka i serieledning igen. Man vann med 3-2 borta mot Leksand efter en sen kvittering – och ett övertidsavgörande av superlöftet Filip Hållander.

När klassvärvningen Alex Friesen satte 2-1 för Leksand med tre minuter kvar trodde nog de flesta av de 4880 åskådarna att Leif Carlssons manskap skulle avgå med segern. Men så blev det icke.

Alex Lavoie, Timrås klassvärvning, kvitterade till 2-2 med en minut kvar och tog matchen till förlängning. Och väl där visade det 17-åriga jättelöftet Filip Hållander sin klass när han sköt segern till Timrå med ett ruskigt vasst handledskott. Timrå står nu på 42 poäng och har fyra poäng ned till Leksand som är trea. Det där målet av Hållander kan alltså få en väldigt stor betydelse nä vi summerar säsongen i vår.

Oskar Lang var annars den som öppnade målskyttet i matchen för Leksands del, halvvägs in i den andra perioden. Leksand hade ledningen inför slutakten då Anton Wedin kvitterade, innan Friesen alltså satte det 2-1-mål som många trodde skulle bli avgörande.