Lugi fick en rejäl lektion i seriefinalen

By Artur G Bliding

MALMÖ Upphaussad seriefinal i Handbollsligan. 3147 åskådare i Lunds arena och en fantastisk stämning. Då svarade Lugi för en av lagets sämsta insatser under säsongen och blev totalt överkört av IFK Kristianstad.

– Det känns tungt just nu, att vår långa förlustfria hemmasvit sprack och på ett sätt som vi inte hade räknat med. Kristianstad var ett nummer för stort i dag, suckade en sammanbiten Simon Jeppssonefter matchen.
Då hade Lugi just förlorat med hela 19-29 i en match där man skulle visa att tvåan i ligan var bra nog att utmana ettan.
Det slutade med mer eller mindre utklassning. 19 mål framåt, 29 i baken – det visar att varken offensiv eller defensiv fungerade särskilt bra och målvakterna överglänstes totalt av IFK Kristianstads Nebojsa Simic.

Simon Jeppsson noterades för åtta mål och var långa stunder ensam om att leverera i Lugi. Men även Jeppsson missade alldeles för mycket i en match som Lugi egentligen helst vill glömma.
–Vi får försöka, för det är match igen på måndag. Vi har tre viktiga matcher kvar innan slutspelet, konstaterade Simon Jepsson.
– Vi får deppa lite i kväll och sedan är det träning igen i morgon då vi ska ladda för matchen mot Sävehof….

Jeppsson förklarade att han fortfarande trodde på en vändning i halvtid. Då hade Lugi just reparerat ett underläge med sju mål till fyra (11-15).
Men i den andra halvleken fortsatte raset.
Lugi var egentligen bara med i matchen riktigt på allvar i tio minuter, fram till 5-4.
– Sedan gjorde de 9-1 på oss. Vi körde fast totalt framåt och då blir det svårt att vinna handbollsmatcher, sa en besviken Tomas Axnér.
– Vi hade en bra känsla fram till 5-4. Men det gick kanske lite för lätt.
I början av den andra halvleken försökte Lugi med spel sju mot sex. Men det höll inte.