Lukas fräste till – klöste sönder ”Lövens” trepoängare i slutet

By Henrik Skoglund

IK Pantern kunde vända två underlägen till seger när man tog emot Björklöven på hemmaplan i Malmö isstadion. Stor matchvinnare blev Lukas Haudum med sina två mål i 3-2-segern.

Björklöven tog ledningen i powerplay fem minuter in i matchen när veteranen Stefan Andersson gjorde sitt första mål för säsongen. Kim Johansson kvitterade dock för hemmalaget strax därpå.

Den andra perioden blev mållös men i inledningen av den andra kunde Cody Murphy ånyo ge gästerna ledningen. Också denna gång resulterade powerplay för Umeålaget.
Men även Pantern skulle näta i spel med en man mer. Tio sekunder före slutet gjorde Lukas Haudum sitt första mål sedan han blev klar på lån från Malmö för en vecka sedan.

Av bara farten avgjorde österrikaren sen på övertid och kunde inbringa två viktiga poäng till skånelaget.

22 UTVISNINGAR FÖR ROUGHING

När Tingsryd slog Karlskoga hemma med 3-0 höll målvakten Niklas Rubin säsongens andra nolla. Målskyttar för hemmalaget blev Brian Salcido, Kim Tallberg och Filip Owesson. Matchen var en stökig historia med inte mindre än 22 utvisningar för roughing. De flesta av dem kom i slutet när det brakade loss.

Även Vita Hästens målvakt Pontus Sjögren höll nollan ikväll. Han gjorde det mot Troja/Ljungby på hemmaplan där segersiffrorna skrevs till 3-0. William Haag, Jesper Samuelsson och Alexander Pettersson blev målskyttar för hemmalaget.

The post Lukas fräste till – klöste sönder ”Lövens” trepoängare i slutet appeared first on Hockeysverige.